Ciljna skupina Gorenjeve retrolinije so potrošniki, ki cenijo oblikovanje. Foto: Gorenje
Ciljna skupina Gorenjeve retrolinije so potrošniki, ki cenijo oblikovanje. Foto: Gorenje

Vozilo, ki je znano tudi po vzdevku Bulli, sodi med najbolj prepoznavne oblikovalske dosežke 20. stoletja, je simbol nemškega gospodarskega čudeža in sinonim za svobodnjaška 60. leta. To je vozilo, ki osvoji srce, zato ne preseneča, da mu po vsem svetu sledijo vedno nove generacije občudovalcev in privržencev.

Lastniki tega znamenitega Volkswagnovega kombija slovijo po izvirnosti, s katero pogosto prilagodijo in posodobijo svoje vozilo v objekt z izrazito osebno noto, avtentičnim sporočilom in funkcionalnostjo, do podrobnosti prilagojeno potrebam in slogu posameznika ali družine, s to mislijo in dediščino tega duha pa je bila oblikovana tudi linija hladilnikov Retro, pojasnjujejo pri velenjskem proizvajalcu gospodinjskih aparatov.

Nastal je hladilnik s prepoznavnim sprednjim delom v obliki črke v, vintage videzom, zaobljenimi linijami in sijajem brušenega kroma, podpisan z znamenitim VW. Na voljo je v baby modri ali temnordeči barvi v kombinaciji z barvo šampanjca.

V živo bo premierno predstavljen septembra, nato bo na voljo tudi v prodaji, že zdaj pa si ga lahko ogledate na fotografiji.