Sanjska hiša iz 150. oddaje. Foto: Žiga Lovšin
Sanjska hiša iz 150. oddaje. Foto: Žiga Lovšin

"Za vsemi presežki, vtisnjenimi v ta izjemna domovanja, vselej stojijo ljudje. Zato se želimo zahvaliti lastnikom, ki nam odpirajo svoje domove, za zgodbe, ki nam jih zaupajo. Prav tako se jim želimo zahvaliti za strast, ki kroji njihovo bivalno okolje in ki tudi nas vedno znova navdihuje," poudarjajo ustvarjalci oddaje.

Za sobotno jubilejno 150. oddajo so pripravili nekaj prav posebnega: obisk v enem najlepših domovanj na Slovenskem. Večkrat nagrajeno hišo s čudovitim razgledom je arhitektka načrtovala za svoje starše.

Voditelj oddaje Boštjan Romih. Foto: Mateja Jordovič Potočnik
Voditelj oddaje Boštjan Romih. Foto: Mateja Jordovič Potočnik

Ustvarjalci oddaje so se med pripravo 12 sezon – ob pogovorih z lastniki, arhitekti in oblikovalci – tudi marsičesa naučili. Nekaj najuporabnejših nasvetov in ugotovitev so ob pregledu najlepših vrtov in mansard iz preteklih šestih let ob jubileju delili tudi z gledalci.

Posebno božično darilo

Pa je po vsem tem v Sloveniji sploh še ostal kak lep ambient, ki ga v tej priljubljeni oddaji še nismo videli? "Še v marsikateri dom smo povabljeni na obisk," pritrjuje avtorica oddaje Mateja Košir.

"Z velikim veseljem ugotavljamo, da ustvarjalnega navdiha niti nam niti lastnikom še ne zmanjkuje, torej bomo strast lahko še naprej iskali in jo delili naprej. Na vidiku so novi primeri premišljene in trajnostne gradnje, novi individualni presežki in še veliko lekcij, od katerih se bomo lahko učili in ki nam bodo odpirale oči."

Čeprav bo jesenske sezone Ambientov s tem uradno konec, pa ekipa za gledalce pripravlja še božično darilo. V soboto, na božični dan, so pripravili posebno, praznično obarvano oddajo. Na sporedu bo na prvem programu TV Slovenija ob 17.20.

Jubilejna 150. oddaja Ambienti