Vsak ambient ima svojo zgodbo. Foto: Jasna Marin
Vsak ambient ima svojo zgodbo. Foto: Jasna Marin

Vsak dom je unikaten, intimen. Je poosebitev posameznikovih želja in hotenj. Nekateri svoj popolni dom najdejo v majhni garsonjeri, za druge ni doma brez vrta, spet tretji razumejo dom kot tehnološko napreden in optimiziran stroj za bivanje. Vsem kakovostnim ambientom pa je skupno eno: so plod trdega dela, kančka dobrega okusa, predvsem pa tesnega sodelovanja med naročniki in strokovnjaki.

Ekipa prve slovenske avtorske oddaje o oblikovanju domov spremlja vse tiste, ki svoj dom strastno vzdržujejo, prenavljajo in opremljajo že vrsto let, pa tudi nadobudne novograditelje, ki se s problematiko ustvarjanja doma srečujejo prvič.

Dolgoletni sodelavec RTV Slovenija Stane Sušnik o oddaji pravi: "Počaščen sem, da sodelujem pri nastajanju oddaj, katerih vodilo je jasno: pokažimo Slovencem, da imamo lepe domove in vrtove ter strokovnjake, ki lahko to zagotovijo, in lastnike, ki si tako višjo raven bivanja želijo."

Valentina Vovk, novinarka in scenaristka, dodaja: "Vedno sem rada gledala oddaje, ki so prikazovale zanimive domove, in pogrešala podobno oddajo v domači produkciji. Zdaj, ko jo končno imamo, z največjim veseljem sodelujem pri njeni produkciji. In če sem čisto iskrena: nadvse rada kukam v tuje domove."

Novo sezono dvanajstih oddaj Ambienti si boste lahko ogledali vsako soboto ob 15. uri na TV SLO 1. Prva oddaja bo na sporedu 17. marca.