Foto: Organizator
Foto: Organizator

Klapa Šufit je znana po uspešnicah, kot so Ne diraj moju ljubav, Za cili život (v duetu s Tanjo Žagar), Proplakat će srce, Jubin te, Još me lipo gledaš (v duetu z Dinom Petrićem), Mirno ti more, Zavezan, je bila ustanovljena leta 1992. Vrhunec in največji preboj so leta 2012 dosegli z uspešnico Ne diraj moju ljubav, ki je postala ena izmed največjih uspešenic tovrstne glasbe. Pohvalijo se lahko s številnimi uspehi, sodelovanji in več kot veličastnimi nastopi.

Rišpet pa je razmeroma mlada hrvaška klapa, ki jo je leta 2011 osnoval hrvaški skladatelj Pero Kozomara. Pod njegovim vodstvom je klapi uspel izjemno hiter preboj. Leta 2013 so zmagali na Splitskem festivalu s pesmijo Ćaća, še istega leta pa izšel njihov prvi album Kad je pošla ća, na katerem so uspešnice: Mislin samo na te, Sunce mi od tebe dolazi, Lumin, Lud za tobom in Prsti zapleteni.

Poleg omenjenih uspešnic bosta obe klapi izvedli tudi kakšno izmed prepoznanih slovenskih pesmi, obljubljajo organizatorji in dodajajo, da se bodo klapama pridružili tudi gostje presenečenja.