Foto: Žan Zajc
Foto: Žan Zajc

"Prvi namen tega koncerta ob izdaji novega albuma je, da se bomo imeli lepo ob dobri glasbi, v objemu slovenskih gora," so zapisali. Kot samo ime pove, morajo obiskovalci na festival priti v pohodnih čevljih ali gojzarjih, "da dobimo tisto pristno hribovsko vzdušje".

Gojzar tanc bo potekal na razgledni planoti nad Preddvorom. "Ko prideš na lokacijo, ti res zaigra srce. Na desni strani vidiš Krvavec, pred tabo je Storžič, na levi strani Triglav ... To je lokacija, ki te nabije s slovenskim ponosom, z romantiko in dobro energijo," je zapisala skupina Fehtarji.

Drugi namen koncerta je izid novega albuma. Na Gojzar tancu bodo premierno predstavili nove skladbe. "Zadnjih nekaj mesecev smo Fehtarji pilili album, iskali prave zvoke in stihe, snemali inštrumente, vokale ... In mislimo, da smo prišli do kakovostnega izdelka, na katerega smo lahko vsi ponosni. Alpske poskočne polke – podeželski rock'nroll, valček in balada, ki opeva lepo Gorenjsko. Na tem CD-ju pa se najde še nekaj ne tako tipičnega za nas – ni valček in ni polka. Veseli smo, da je naša glasba našla svojo publiko in da se naši oboževalci v takšnem številu vračajo na naše nastope. To je za nas največja potrditev," dodajo Fehtarji.

Pred nastopom Fehtarjev se bo občinstvo na Gojzar tancu ogrevalo s skupino Vzrock, Skater in DJ-jem Neyom.