Foto: Sandi Horvat
Foto: Sandi Horvat

Festival se bo nocoj začel s klasično glasbo in Koncertom pod zvezdami, ki bo potekal na obnovljenem obzidju lendavskega gradu.

V petek bo čas za večerni jazzovski koncert, podnevi pa bo v Lendavi mednarodna znanstvena konferenca, posvečena 450-letnici prve tiskane knjige v madžarskem jeziku na slovenskem ozemlju. Iz Narodne knjižnice Szechenyi iz Budimpešte bodo pripeljali knjige, ki veljajo za najstarejše tiskane knjige na ozemlju današnje Slovenije in so napisane v madžarščini.

V soboto organizatorji napovedujejo bogato celodnevno dogajanje v središču mesta, saj pripravljajo tradicionalni Bogračfest, festival ulične kulinarike, na katerem diši predvsem po bograču, manjkalo pa ne bo niti drugih dobrot.

V nedeljo po nekaj letih premora spet pripravljajo tekmovanje v teku, in sicer na stolp Vinarium, do vrha katerega morajo tekači preteči 240 stopnic.

Isti večer se začenjajo tudi etnovečeri – romski, slovenski, madžarski, hrvaški ter srbsko-novosadski – ki se bodo zvrstili v petih dneh, do zadnjega dne v avgustu.

V petek, 1. septembra, se bo Festival Vinarium iztekel z večerom lendavskih vin v mestni hiši, v soboto pa končal z etnološko prireditvijo Lendavska trgatev. Organizatorji (Občina Lendava) dodajajo, da bodo ta dan, ob koncu festivala, v Lendavskih Goricah praznovali osmo obletnico razglednega stolpa Vinarium.