Dva koncerta bodo nocoj in v petek odigrali v Štihovi dvorani Cankarjevega doma, kar bi lahko bilo dovolj, da se zgodi kemija med izvajalci in poslušalci za ploščo Iz4kani Lajv.

V nasprotnem primeru so rezervirali še nekaj datumov po Sloveniji, kjer bi lahko nastali posnetki njihovih pesmi za ploščo v živo. Napovedane imajo koncerte 3. novembra v Laškem, 17. novembra v Grosupljem in 25. novembra v Sežani. Sledita še Kamnik in Murska Sobota, je za STA povedal frontman Matevž Šalehar - Hamo. Pred tem so nastopili že v Litiji in Postojni.

Zamisel, da bi skupina posnela album v živo, je stara nekaj let, vendar jim je ob prvem poskusu zagodla tehnika, nato pa je prišla še epidemija in jim odnesla polovico turneje. "Ker je bil album v zraku, smo se ga trmasto lotili v studiu, v živo, a brez občinstva. Nastal je Iz4Kani skorlajv. Album je bil med občinstvom lepo sprejet, večkrat nominiran za album leta in smo nanj zelo ponosni. Je pa tisti skor' z leti še vedno skor'. In skoraj nas že malo žre," je povedal Hamo.

Zdaj so se odločili za nov poskus in po napovedih pripravili presek pesmi z vseh dosedanjih albumov, ki pa bodo morda zazvenele tudi v kakšni novi preobleki. "Izkušnje imamo, komade igramo bolje, pa še občinstvo se je z leti omedilo. Igrali bomo vse, zelo različno, zelo dinamično, zelo medeno. Največje uspešnice in tudi tiste, ki so zaradi teh ali onih okoliščin dobile manj naše ali medijske pozornosti."

Skupino sestavljajo pevec in kitarist Matevž Šalehar - Hamo, bobnar Martin Janežič - Buco, klaviaturist Denis Horvat, basist Uroš Škerl Kramberger in kitarist Peter Dekleva. Poslušalce so prepričali s skladbami, kot so Ker je mrz, Greva še mal dlje, Ona gre, Dolgo nisva pila in Rožice.