Frontman zasedbe Dan D – Tokac. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić
Frontman zasedbe Dan D – Tokac. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić

Za popolno doživetje bo kot glasbena uvertura oder ogrel Samo Kutin – samouk, raziskovalec zvoka, izdelovalec glasbil in eden izmed vidnejših slovenskih improvizatorjev. Sledil bo koncert zasedbe Dan D, ene najbolj priljubljenih domačih rockzasedb, ki jo danes sestavljajo Tomislav Jovanović - Tokac, Dušan Obradinović - Obra, Marko Turk - Tučo, Nikola Sekulovič in Boštjan Grubar - Bošti.

"Bolj se približujemo koncertu na Vrhniki, bolj se bližamo tudi lepšemu vremenu. Sončni dnevi in nasmejani obrazi bodo končno prevzeli glavno besedo. Torej, se mi zdi, da se na Vrhniki obeta eno lepo praznovanje poletja. Če pa še omenim, da je pred nami tudi konec šolskega leta, potem sreči ne bo konca," je pred prihajajočim koncertom dejal Tokac in dodal: "In če se dobro spomnim obdobja, ko sem še sam hodil v šolo, vem, da so se v tem času ocene že počasi zaključile, da ni bilo več veliko napetosti v šoli in je ostalo več časa za igro. Hmm, a niso bili to mogoče najlepši dnevi v mojem življenju?"

Koncert je brezplačen za vse, ker pa vzdrževanje parka in organizacija dogodkov zahteva veliko sredstev, so veseli in hvaležni za vsak prostovoljni prispevek, so sporočili organizatorji.

Kot so še zapisali, se je tradicija koncertov pod zvezdami pri Ponijih s Klanca začela z Adijem Smolarjem leta 2022 in nadaljevala z zasedbama Čedahuči in Fed Horses ter Vladom Kreslinom lani.

Inkluzivni park 1890 je sicer socialno podjetje, ki se razprostira na 15 hektarjih površine, je med domačini že dobro poznan, predvsem kot prostor, kjer že vrsto let poteka šola jahanja Poniji s klanca, vedno bolj pa tudi kot prostor prireditev oz. druženja.