Sašo Avsenik nadaljuje dedovo tradicijo s harmoniko v rokah. Foto: BoBo
Sašo Avsenik nadaljuje dedovo tradicijo s harmoniko v rokah. Foto: BoBo

Osrednja nit Radljevanja so različni glasbeni dogodki priznanih izvajalcev, nastopi stand-up komikov, plesno-gledaliških skupin in številnih drugih ustvarjalcev.

Na prvem dogodku sta radeljska prizorišča do zadnjega kotička napolnila Tadej Toš in Magnifico. Organizatorja festivala, občina in zavod ŠKTM Radlje ob Dravi, pravita, da enako dobro kaže tudi za Avsenikov večer, na katerem bodo 17. decembra v Športni hiši Radlje ob Dravi nastopili Ansambel Saša Avsenika, Gregor in Monika Avsenik ter posebni gost Alfi Nipič.

Tako bodo zaznamovali tudi 70 let, odkar so zazveneli prvi toni Avsenikovih viž. Brata Avsenik sta svoje muziciranje iz domače Jožovčeve gostilne v Begunjah ponesla v svet. Sprva po bližnjih vaseh, nato pa na največje odre v Evropi, Severni Ameriki, Kanadi ...

Po koncu delovanja Ansambla bratov Avsenik so glasbeno krmilo prevzeli Gregor Avsenik s svojim ansamblom ter ansambel Gašperji, leta 2009 pa je harmonika vnovič prišla v Avsenikove roke, ko se je v glasbene vode podal Slavkov vnuk Sašo Avsenik.