Turisti. Foto: Organizator
Turisti. Foto: Organizator

Skupina Turisti je obenem predstavila nov singel Most lokota – njihovo interpretacijo legendarne zgodbe o beneškem mostu, poimenovanem Most vzdihljajev, s singlom so tudi najavili izid digitalnega EP-ja, ki nosi naslov 7.

Na izdelku sicer najdemo sedem pesmi, ki skupaj tvorijo atmosfersko celoto. EP se začne z istoimensko instrumentalno skladbo, ki poslušalca popelje v magični svet številke 7. Poleg omenjenega singla na EP-ju najdemo tudi skladbo Penelopa u plavom, močno in izrazito pripovedniško bluesovsko skladbo ter tudi Ovi su dani takvi, pesem, ki je nastala med svetovnim zaprtjem – glasbeniki Bobo, Sergej, Iva in Vava so vsak svoj del posneli doma, posnetke pa so potem posredovali producentu Mateju Zecu, ki je dele sestavil v celoto ter dal končen pečat z mixom in produkcijo, prav tako na daljavo je nastal tudi spremljevalni videospot, ki ga je posnel režiser Radislav Jovanov Gonzo. V tem istem obdobju je nastala tudi priredba klasičnega komada Time After Time vsem poznane pop zvezdnice Cyndi Lauper.

Akustično verzijo pesmi sta Iva in Vava posnela na štirikanalnem kasetofonu Fostex brez dodajanja dodatnih posnetkov in popolnoma v živo.