Foto: Organizator
Foto: Organizator

Toš in Slakonja, ki sta skupaj zaigrala že v nagrajeni komediji po besedilu Gorana Vojnovića v režiji Aleksandra Popovskega Tak si ter v "gledališkem stripu" Janez Novak, bosta tokrat združila moči v komediji Kar želiš, to dobiš, v kateri se jima bo na odru pridružila Lea Cok.

Igralka je med drugim znana iz televizijskih serij Sekirca v med, Mame, Jezero, Ja, chef in filma režiserke Tijane Zinajić Prasica, slabšalni izraz za žensko, so spomnili v gledališču.

V ospredju predstave Kar želiš, to dobiš je osamljen in introvertiran statistik, ki od svojega najboljšega prijatelja za 50. rojstni dan prejme nenavadno darilo - s pomočjo ženitne posrednice, mu namerava poiskati idealno partnerko.

V ta namen morata moška sestaviti seznam desetih najpomembnejših lastnosti, ki naj bi jih izbranka imela. Ko se na njuno presenečenje "popolna ženska" res pojavi, hitro ugotovita, da bi seznam potreboval nekaj popravkov, kar vodi v poldrugo uro smeha, pa tudi v razmislek o popolnosti in pričakovanjih, ki jih ljudje gojimo do partnerjev, so vsebino komedije povzeli v gledališču.

Predstava je nastala v produkciji Krekerja in SiTi Teatra BTC v sodelovanju s Špas teatrom. Besedilo je prevedla Urška Sajko, za sceno je poskrbela Sara Slivnik, za kostume Nadja Bedjanič.

Režiserka Ajda Valcl je na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo diplomirala leta 2006. Sodi v generacijo že uveljavljenih režiserjev, ki s svojim delom pomembno zaznamujejo slovenski gledališki prostor. Poleg gledaliških režij v Gledališču Glej, SLG Celje, ljubljanski Drami in SNG Nova Gorica je ustvarila več radijskih projektov.

Lani je postala žlahtna režiserka. Kot je v obrazložitvi zapisala žirija 31. festivala Dnevi komedije, je z režijo uprizoritve Daria Foja Vse zastonj! Vse zastonj! dokazala, "da mojstrsko obvlada žanr klasične komedije".