"Đoletovih skladb se ni mogoče naveličati." Foto: Facebook

Duo sestavljata Elvir Bečič – Bečo in Zoran KaličaninZozo, ki sta oba velika ljubitelja Balaševićevih besedil in glasbe. Ob izvajanju njegovih del bosta ohranjala spomin na velikega glasbenika.

Bečo pravi, da je Balašević eden njegovih najljubših kantavtorjev. Z veseljem prepeva in preigrava njegove pesmi, zato ni čudno, da se ga je prijel vzdevek slovenski Balašević. Pravi, da se Đoletovih skladb ni mogoče naveličati, in se zato veseli prihajajočih koncertov.

Bečo je bil sicer v mladosti predan vaterpolu, po končani športni karieri pa se je spustil v trenerske in glasbene vode. Ljubezen do glasbe je podedoval po očetu in se kot popoln samouk strastno lotil igranja kitare in prepevanja raznovrstnih skladb. Je avtor svojega prvega avtobiografskega studijskega albuma z naslovom Malo više ljubavi, na katerem je sodeloval z različnimi glasbeniki in producenti.

Zozo je že tri desetletja zaposlen kot učitelj kitare v glasbeni šoli, kjer vodi tudi kitarski ansambel. Sodeloval je v akustičnih skupinah Slutnja poletja in Rdeča nit, kjer so preigravali različne glasbene zvrsti. V svoji glasbeni karieri se je kot samouk izpopolnil tudi v igranju na ustno harmoniko in ukulele. Z godalcem Tomažem Pinterjem kot duo, imenovan Con anima, že skoraj dvajset let na različnih prireditvah izvajata program, ki zajema raznovrstne glasbene zvrsti – od klasike, ljudske glasbe pa vse do džezovskih standardov.