Foto: EPA
Foto: EPA

Željko Joksimovič bo jeseni začel koncertirati po regiji in se med drugim 16. septembra ustavil tudi v ljubljanskih Križankah. Ob koncertni aktivnosti pa bo svoje zveste poslušalce do konca leta osrečil še z novim studijskim albumom.

"Vse pesmi za nov album so stare štiri ali pet let. Hranim jih, dokler se ne odločim, da jih predstavim javnosti,” je povedal pevec. Dodal je, da je na nov album treba čakati vse od leta 2015, predvsem zato, ker je imel polno drugih, neglasbenih obveznosti: "Pa tudi ker rad eksperimentiram z glasbo. Mislim, da je prihajajoča jesen čas, ko bodo vse pesmi predstavljene javnosti in bodo postale njihova last."

Joksimović velja za enega najuspešnejših srbskih glasbenikov in je znan po vsej regiji. Kar pa marsikdo morda ne ve, je, da je svojo kariero začel že kot najstnik, ko je igral klavir in violino v različnih orkestrih in skupinah, nato pa je začel sodelovati s priznanimi izvajalci v Srbiji. V svoji dolgoletni karieri je postregel s številnimi uspešnicami, kot so 7 godina, Varnice, Nisam te zbog lepote voleo, Nije ljubav stvar, Leđa o leđa, Milimetar, Drska ženo plava in mnoge druge.