Za uspešno vzgojo morajo biti semena popolnoma sveža. Foto:
Za uspešno vzgojo morajo biti semena popolnoma sveža. Foto:

Če ne gre drugače, pa me zanima, kje dobiti najbolj ugodna semena iz tujine. Prav tako bi bilo lepo, če napišete kaj o vzgoji te rastline.

Ali bi lahko napisali še kaj na temo stevije?


Na žalost v Sloveniji ne poznamo vrtnarije, ki bi v svoji ponudbi imela tudi sadike ali semena pravega čajevca. Po našem poizvedovanju semena sicer lahko kupite v internetni trgovini ebay (https://cgi.ebay.com/ in v search vtipkate Camellia Sinensis), ker morajo biti za uspešno vzgojo semena popolnoma sveža, pa je dobro predhodno preveriti pri ponudniku ali je nakup smiseln.

Predlagamo pa vam, da se registrirate na brezplačni forum Kluba Gaia in uporabnike povprašate ali ima morda kdo od njih sadiko ali seme za izmenjavo oz. odkup.

O pravem čajevcu in vzgoji na naših tleh ter tudi o steviji bodo Gaini strokovnjaki napisali prispevka, ki bosta objavljena v eni od izdaj revije Gaia v prihajajočem letu. V tej, klubski reviji Kluba Gaia za ljubitelje vrtnarjenja, namreč redno objavljajo rubriko Rastline iz daljnih krajev in vaša predloga odlično sovpadata s to tematiko. Vabimo vas, da se včlanite v Klub Gaia in si s tem zagotovite tudi letno naročnino na revijo Gaia. Vse podatke o klubu, reviji in načinu prijave najdete na internetni strani www.klubgaia.com ali ne tel. št. 01 7558 160.