Sami lahko za muco doma naredite bolj malo, pa vendar poznamo nekaj preprostih ukrepov, ki lahko pomagajo zmanjšati napade kašlja. Foto: Reuters
Sami lahko za muco doma naredite bolj malo, pa vendar poznamo nekaj preprostih ukrepov, ki lahko pomagajo zmanjšati napade kašlja. Foto: Reuters

Veterinarka je rekla, da ga naj pustim pri miru. Zdravil se je že z antibiotiki. Kako je s kremo amiQure Respiratory Tract? Ali jo priporočate? Ali mu jo lahko dam, ko začne kašljati?


Kronični bronhitis pri mačkah je, kot že ime pove, kronično obolenje sapnic ali bronhijev in je bolezen, ki jo le težko zdravimo. Lahko jo v določeni meri blažimo, ni pa je mogoče popolnoma ozdraviti. Redni pregledi pri veterinarju, rentgensko slikanje, krvna slika, EKG in druge preiskave so nujni za spremljanje stanja in ponavljanje terapije. Zdravljenje je simptomatsko in zajema ponavljajoče terapije z antibiotiki in protivnetnimi zdravili, t. i. kortikosteoridi. Poleg tega vam veterinar lahko predpiše še zdravila proti kašlju in zdravila, ki širijo dihalne poti.

Sami lahko za muco doma naredite bolj malo, pa vendar poznamo nekaj preprostih ukrepov, ki lahko pomagajo zmanjšati napade kašlja. Predvsem mački omejujte fizično aktivnost in ji ne dovolite, da se preveč zadiha. Če mačka nosi ovratnico, to raje zamenjajte z oprsnico. Zmanjšajte dražeče snovi v stanovanju, kot so kemična sredstva (čistila, parfumi ...), cigaretni dim, prah in podobno. Pazite na telesno težo vaše ljubljenke, saj je dihanje pri predebelih živalih še bolj oteženo. Redno obiskujte veterinarja in po navodilih uporabljajte predpisana zdravila.

Glede paste amiQure Respiratory Tract sicer nimam nobenih osebnih izkušenj ali povratnih informacij, vendar glede na sestavo najbrž ni ovir in lahko poskusite tudi s tem, ne pričakujte pa čudežev. Naravne sestavine lahko pomagajo širiti dihalne poti in izboljšati odpornost organizma, kar je gotovo le dobrodošlo.

Želim vam čim boljše okrevanje vaše ljubljenke.