Najbolj boste pomirjeni po posvetu s svojim zdravnikom, nato pa še z ginekologom. Foto: EPA
Najbolj boste pomirjeni po posvetu s svojim zdravnikom, nato pa še z ginekologom. Foto: EPA

Noseča sem mesec in pol, super se počutim in zelo sem vesela, čeprav sem si želela zanositi prihodnje leto imam že dve mali hčerkici, stari dve in štiri leta. Zelo me skrbi, da bi lahko te tablete povzročile kakšno motnjo pri otroku. Tega si resnično ne želim in se sprašujem, ali obstaja tveganje, da ob uživanju teh tablet pride do kakršne koli okvare pri plodu. Ali naj opustim uživanje teh tablet ali je že prepozno, saj nisem vedela, da sem noseča in sem jih normalno vzela vsak dan?




Dejstvo je tudi, da ženske, ki uživajo antidepresive, navadno potrebujejo več folne kisline v začetku nosečnosti za preventivo razvojnih napak na nevralni cevi, zato če še ne jemljete folne kisline, jo začnite takoj!

Tako bi vam predlagala naslednji vrstni red: posvetujte se z zdravnikom, ki vam je zdravilo predpisal, ali ga še potrebujete; posvetujte se s svojim ginekologom in opravite prvi pregled v nosečnosti; ob dvomih vas lahko ginekolog še vedno napoti na dodaten posvet v genetsko ambulanto ali ustrezno ustanovo.