Foto: IMDb
Foto: IMDb

Ljubitelje animirane klasike Levji kralj so v teh dneh pričakale prve podrobnosti novega filma iz živalskega kraljestva. Čeprav bo na film Mufasa: Levji kralj treba počakati do božiča, so pri Disneyju delček razpoloženja razkrili v prvem napovedniku.

Ameriška pevka Beyonce in njena 12-letna hči se bosta v filmu, ki ga bo režiral z oskarjem nagrajeni Barry Jenkins, pridružili znanim igralcem, kot so Mads Mikkelsen, Seth Rogen in Donald Glover, poroča STA. Film bo pripovedoval zgodbo o levjem kralju Mufasi. V napovedniku mladi Mufasa teče skozi prostrane savane, čez slapove in razgibane gorske verige v fotorealističnem, virtualnem svetu s sloni, opicami, velikimi mačkami in drugimi živalmi, poroča STA.

Projekt sledi računalniško animirani uspešnici Levji kralj, ki ga je leta 2019 režiral Jon Favreau. Zgodba je spremljala mladega leva Simbo, ki naj bi v afriški divjini prevzel prestol svojega očeta Mufase kot kralj. To je bila tudi zgodba izvirne pustolovščine Levji kralj iz leta 1994, ki vse do danes velja za enega najbolj priljubljenih Disneyjevih animiranih filmov. Nemški filmski skladatelj Hans Zimmer je zanj prejel svojega prvega oskarja za glasbo. Na slovenskih filmskih platnih novi film v sinhronizirani in podnaslovljeni različici pričakujejo 18. decembra, poroča STA.

Družinski tandem pomemben za obe zvezdnici

Po mnenju režiserja Barryja Jenkinsa si bodo tako gledalci kot zvezdnica in njena hči film Mufasa: Levji kralj zapomnil kot "časovno kapsulo" za pevko in Blue Ivy. "Mislil sem, da je nekaj res čudovitega na tem, da lahko mati in hčerka delata skupaj," je povedal.
42-letna Beyoncé bo ponovila svojo vlogo kraljice Nale iz predelave Levjega kralja iz leta 2019, medtem ko bo 12-letna Blue Ivy posodila glas njeni hčerki Kiari. "Boste videli, tistih nekaj skupnih prizorov, ki jih imata, mislim, da bodo vplivali na obe," je prepričan dobitnik oskarja.
44-letni Jenkins dodaja, da je bil proces ustvarjanja tega filma tako dolg, da se je vmes zgodila tudi turneja Renaissance. Film so namreč začeli snemati leta 2020, dolgo pred izidom albuma.