Foto: BoBo
Foto: BoBo

V Ljubljani so s skakanjem po trampolinu, zabitimi koši in celo ognjenimi dodatki ob posebej drznih skokih povabili na predstavo Dunking Devils Live v ljubljansko Halo Tivoli."Trenutno je to moje življenje, pač del ekipe je moja družina. Sploh si ne morem več predstavljati svojega življenja brez te ekipe. Meni to pomeni vse na svetu," je dejal eden izmed članov ekipe.

Ekipa Dunking Devils se je v zadnjih 10 letih spreminjala, a vedno so bila vrata odprta vsem, ki so želeli sodelovati. Po postanku v Ljubljani jih je vlak odpeljal v Kamnik, kjer jih je čakal še zadnji današnji šov za občinstvo.

Svojo adrenalina polno točko so pred prihodom v prestolnico izvedli že petkrat. "V Ljubljani je bilo največ občinstva seveda, ker je največja postaja," je povedal Maks Veselko iz Dunking Devilsov. Današnja predstava pa je le uvod v adrenalinski spektakel, ki ga pripravljajo za 17. in 18. maj v Hali Tivoli, kjer bo nastopilo okoli 40 plesalcev in akrobatov. "Dolgčas gotovo ne bo," je obljubil Veselko. Za občinstvo skupaj s številnimi gosti pripravljajo adrenalinske točke in vratolomne akrobacije. "Jedro so naša zgodba in naše vragolije na vseh mogočih rekvizitih," je pojasnil.

Najintenzivnejša točka za nastopajoče je ruska gugalnica. "To je priprava, s katere trije ali štirje poženejo četrtega ali petega v zrak, zelo visoko in zelo daleč. To pomeni, da je veliko časa za delanje salt," je opisal.

10 let Dunking Devils