Za Rona in Joyce Bond je bil začetek 81-letne skupne poti ljubezen na prvi pogled. Večno zvestobo je 21-letnik dve leti mlajši izbranki obljubil 4. januarja 1941, ko sta se po okoli osmih centimetrih snega odpravila v matični urad v mestu Newport Pagnell. "Tam so bile vrste parov, saj je bilo veliko tamkajšnjih moških poslanih v tujino, da bi pomagali v vojni," je povedala gospa Bond, mati dveh otrok. Njena hči Eileen je ob tem pripomnila, da nekateri sprva niso bili prepričani, da sta ustvarjena drug za drugega, menili so, da zakon ne bo trajal dolgo.

S tem ko sta pred kratkim praznovala 81 let od poroke, pa sta postala najdlje poročeni par v Združenem kraljestvu. Lani sta za hrastovo obletnico prejela tudi pismo kraljice Elizabete II., ki jima je zaželela, da naj ob tej sijajni priložnosti uživata. "Nikoli nisem pričakovala, da bom dosegla 81 let zakona, zavedava se, da imava veliko srečo, da sva dosegla ta neverjetni dosežek," je dejala 100-letnica, ki je nekoč delala v veleblagovnici Woolworths, in poudarila, da skrivnost uspeha tiči v enakopravnosti – v njuni zvezi ni šefa, oba pa sklepata kompromise, poroča BBC.

Navdih sta predvsem svojim potomcem

"Včasih je življenje težko, ampak se s tem spopadeva skupaj. Drug na drugega paziva," je še pojasnil 102-letnik, ki je po vojni delal v lokalni avtomehanični delavnici Shell. Par, ki je bil v času skupnega življenja priča menjavi kar 15 različnih predsednikov vlad, še vedno živi v Milton Keynesu, največjem naselju v Buckinghamshiru. Leta 2013 sta se preselila v upokojensko naselje Shenley Wood, kjer skupaj živita v stanovanju. Obletnico sta letos sicer praznovala ob čaju in pecivu, na željo sina Billa pa sta prejela tudi posebno sporočilo na radijski postaji BBC Radio 2.

Po besedah njune hčere vsakdo lahko vidi, da med njima še vedno tli ljubezen, par pa poleg svojih dveh otrok navdihuje tudi tri vnuke, šest pravnukov in enega prapravnuka. Nosilca naziva sta bila do pred kratkim Ron in Beryl Golightly iz Yorkshira, ki sta bila prav tako poročena 80 let, lani decembra pa je Ron v 101. letu umrl.