84-letnica je posamični dobitnik z največjim dobitkom v ZDA, milijone pa ji je prinesla srečka Powerball loterije. Foto: EPA
84-letnica je posamični dobitnik z največjim dobitkom v ZDA, milijone pa ji je prinesla srečka Powerball loterije. Foto: EPA

Zmagovalno loterijsko srečko s številkami 10, 13, 14, 22, 52 in dodatno 11 je le za dva dolarja v lokalnem supermarketu v bližini mesta Tampa kupila 84-letna Gloria MacKenzie.

V skladu z zakonom v zvezni državi Florida objavijo ime dobitnika, se pa novopečena milijonarka ni želela pojaviti pred novinarji, češ da želi ohraniti zasebnost družine.

Gloria je tako postala posamični dobitnik z največjim dobitkom v ZDA do zdaj, vendar pa bo končni znesek, ki ga bo pospravila v žep, precej nižji od osvojenih 590 milijonov. Odločila se je namreč, da bo raje takoj vzela znesek 371 milijonov dolarjev, kot pa da bi ji v obdobju 30 let izplačali celoten dobitek.

Najvišji dobitek v zgodovini so si razdelili trije
Možnost, da posameznik dobi najvišji dobitek na loteriji Powerball, ki jo skupaj prirejajo loterije 43 ameriških zveznih držav, je sicer ena proti 175 milijonov.

Z največjim dobitkom vseh časov v ZDA je sicer marca lani postregla loterija Mega Millions, ko je bil dobitek "težak" kar 656 milijonov dolarjev, vendar so si ga takrat razdelili trije dobitniki.