Aligator je v Los Angelesu povzročil pravo evforijo. Foto: EPA
Aligator je v Los Angelesu povzročil pravo evforijo. Foto: EPA
Aligator se uspešno skriva lovcem. Foto: EPA

Več sto ljudi se je zbralo na obali jezera Machado, sedeli so na vrtnih stolih in z daljnogledi pregledovali gladino jezera. Želeli so namreč videti, ali bo čuvajem parka uspelo ujeti 2-metrskega aligatorja, na katerega so čakali na obrežju.

Čuvaj parka Albert Jedinak je bil, ko je začel pregledovati gladino jezera, prepričan, da bodo aligatorja ujeli, saj je bil enkrat že v njihovi mreži, a mu je nekako uspelo pobegniti. Čuvaji takrat niso imeli pripravljenega čolna, da bi ga zvlekli na obalo.

Zaslužek s prodajo majic
V množici so si nekateri želeli dodatno zaslužiti, saj so prodajali majice z napisom Harbour City, nikoli me ne boste ujeli.

Aligatorja je ves pretekli teden lovil poklicni lovec na aligatorje iz Kolorada, vendar pa se plazilec sploh ni prikazal. Lovec se je potem vrnil domov, vendar je obljubil, da bo prišel nazaj in ulovil zvitega aligatorja.

Ekipa živalskega vrta zaman čakala na ulov
Ob jezeru je čakala tudi ekipa losangeleškega živalskega vrta s posebnim vozilom za prevoz večjih živali, vendar pa se lova niso udeležili.

Sumijo, da je aligatorja nekoč nekdo izpustil v jezero, potem ko se je naveličal svojega hišnega ljubljenčka. Aligator naj bi v jezeru živel že dva meseca in najprej so mislili, da je ameriški krokodil.