Willis igra tetris od 11. leta. Foto: YouTube
Willis igra tetris od 11. leta. Foto: YouTube

"Omedlel bom, ne čutim več svojih prstov," je dahnil Gibson in izmučeno, a zmagoslavno omahnil v svoj stol. Da je premagal 40 let staro igro, je potreboval vsega 38 minut, poroča BBC.

Najstnik, ki ima na YouTubu uporabniško ime Blue Scuti, igra tetris od 11. leta dalje in je tekmoval že na vrsti turnirjev. "Ko sem začel igrati to igro, nisem nikdar pričakoval, da jo bom sesul ali premagal," je zapisal na svojem kanalu na YouTubu.

Priljubljeno videoigro, pri kateri igralci zlagajo v vrstice bloke različnih oblik, ki vse hitreje padajo z vrha zaslona, je leta 1984 izumil sovjetski inženir Aleksej Pajitnov, zaslovela pa je po svojem prvencu na konzoli Nintendo NES leta 1989.

Še do pred kratkim so bili igralci prepričani, da je mogoče doseči zgolj 29. stopnjo, a je nato leta 2010 eden izmed profesionalnih igralcev videoiger Thor Aackerlund s pomočjo t. i. hipertipkanja dosegel 30. stopnjo.

Gre za tehniko, pri kateri igralec z vibriranjem prstov krmilnik premika hitreje od igre. Tehnika je med igralci postala vse bolj priljubljena, dosežene stopnje pa so začele naraščati. V boj z igro je prejšnji mesec stopila tudi umetna inteligenca, ki je postala prva zmagovalka v tetrisu. Zmaga je dosežena, ko se igra sesuje.