Rekord v igranju na harmoniko

Laskavi rekord je pred 22-letnim državnim, evropskim in svetovnim prvakom v igranju "frajtonarice" v rokah držala francoska glasbenica Christelle, ki je junija lani neprekinjeno igrala kar 51 ur, 43 minut in 40 sekund. Anže Krevh je ta čas dosegel med igranjem Slakove zimzelene uspešnice V dolini tihi, po kratkem veselju pa je nadaljeval na edini pravi način – z Avsenikovo Golico. Profesionalni glasbenik, ki diatonično harmoniko igra že več kot 17 let pa se po doseženem rekordu ni ustavil, zdržal je še nekaj časa dlje – njegov podvig je trajal 53 ur, 53 minut in 53 sekund. Dokumentacijo rekorda bo Krevh zdaj poslal odgovornim za preverjanje rekordnih dosežkov, ti pa bodo preverili vse informacije, preden ga okitijo z nazivom Guinnessovega rekorderja.

"Več kot zadovoljen sem glede na to, kaj nam je uspelo. Ne samo meni, ampak tudi moji celotni ekipi in vsem podpornikom. Brez njih in moje ekipe ne bi bilo takega rezultata. Kaj naj povem. Fenomenalno," je takoj po tem, ko je odložil svoje glasbilo, povedal Krevh.

250 rekordnih pesmi

V njegovem repertoarju je bilo zbranih približno 250 pesmi. Pravila so določala, da posamezna pesem mora trajati najmanj dve minuti, ponovi pa se lahko komaj na vsake štiri ure.

"Organizacija pa ne bi tako gladko stekla brez moje neutrudljive ekipe, ki šteje kar 17 članov, ki bodo ob meni med doseganjem rekorda skrbeli za moje zdravje in dobro počutje, za katero pa bodo tudi prispevali tamkajšnji gledalci in podporniki,”
je za Koroške novice pred začetkom rekordnega poizkusa povedal Anže.