Jadranka Kosor je z nasmehom sprejela šalo slovenskega novinarja, ki se je predstavil za Janeza Janšo. Foto: EPA
Jadranka Kosor je z nasmehom sprejela šalo slovenskega novinarja, ki se je predstavil za Janeza Janšo. Foto: EPA

Radijski novinar Denis Avdić je želel preveriti, kako dosegljiva je hrvaška premierka Jadranka Kosor ter ali ima priimek Janša na Hrvaškem vpliv in kakšen. Ali, če se pišeš Janša, lahko prideš do tako pomembne osebe, kot je premierka? Očitno lahko, saj so novinarju, ki se je predstavil za prvaka slovenske opozicije, v kabinetu premierke obljubili, da mu bo Kosorjeva vrnila klic.

"Dajte mi sekundico, predsednica je na poti," je dejala prijazna uslužbenka v kabinetu Kosorjeve. "Opravičujem se, gospod Janša. Mi lahko pustite vašo telefonsko številko, pa vas bomo poskušali kontaktirati čez par minut," je nadaljevala.

Kosorjeva je klic vrnila čez pol ure
In res. Čez pol ure je novinar dobil klic. Glas na drugi strani je zahteval Janeza Janšo, in ko se je Avdič "prelevil" v Janšo, je že govoril s Kosorjevo. "Spoštovani, dober dan. Tu Jadranka. V Budimpešti sem, pravkar sem na poti na letališče. Vračam se s službene poti," je bila prijazna Kosorjeva.

Takrat je novinar "pokazal svoj pravi glas" in se predstavil s pravim imenom in priimkom. "Želel sem le preveriti, ali lahko nek priimek iz Slovenije dobi tako pomembno osebo, kot ste vi," je dejal in se opravičil. Čeprav je bila Kosorjeva morda presenečena, tega vsekakor ni pokazala. Zahvalila se je za klic in iz Madžarske poslala pozdrave v Slovenijo.

Hrvaški mediji so kabinet predsednice vlade že zaprosili za komentar, a odgovora niso dobili. Morda bi bilo drugače, če bi se predstavili kot Janez Janša, hudomušno dodajajo v Indexu.

Posnetek klica lahko poslušate spodaj.