Mehanski dinozavri bodo zmožni premikati svoje repe in trupe ter mežikati, veliki bodo do deset  metrov, težki pa bodo tudi do 1,2 tone. Foto: palmercoolumresort
Mehanski dinozavri bodo zmožni premikati svoje repe in trupe ter mežikati, veliki bodo do deset metrov, težki pa bodo tudi do 1,2 tone. Foto: palmercoolumresort
Clive Palmer
59-letni Palmer je med drugim znan po tem, da je svoji hčerki za 15. rojstni dan podaril milijon dolarjev vredno jahto, leta 2009 pa je svojim zaposlenim podaril dragocena božična darila, med katerimi je bilo 55 avtomobilov znamke Mercedes in 1.500 počitniških paketov na Fidžiju. Foto: Reuters

Park dinozavrov bo stal v njegovem severnoavstralskem letovišču Palmer Coolum Resort, ki leži na avstralski obali, natančneje na t. i. Sončni obali (Sunshine Coast) v Queenslandu.

Tamkajšnje oblasti so kljub številnim pritožbam prebivalcev soglasno sprejele predlog mogotca. Palmerju so uradniki kljub temu postavili nekaj omejitev - v parku si bodo obiskovalci lahko ogledali 165 dinozavrskih robotov naravne velikosti pod naslednjimi pogoji: dinozavri ne smejo biti preglasni, ne smejo biti višji od 10 metrov, vegetacija v parku mora ostati nespremenjena ...

Po mnenju mestnega sveta bo park spodbudil turizem v regiji: "Park Palmer Coolum ima potencial, da pritegne nove vlagatelje in s tem prinese finančne koristi za regijo," so zapisali in odločno zavrnili namige, da bo park s hrupom in dinozavri zmanjšal ugled regije.

V Palmerjevem letovišču sta že razstavljena dva ogromna dinozavra, poimenovana Jeff in Bones, druge orjaške prebivalce parka pa je avstralski bogataš naročil na Kitajskem.

"Imeli bomo največjo razstavo dinozavrov na svetu s 165 mehanskimi dinozavri," je spomladi razkril svoj novi podvig eden najbogatejših Avstralcev, ki je obogatel z rudarskimi posli.

Mehanski dinozavri bodo zmožni premikati svoje repe in trupe ter mežikati, veliki bodo do deset metrov, težki pa bodo tudi do 1,2 tone.

Misija: zapraviti denar pred smrtjo
Avstralski milijarder, čigar premoženje je ocenjeno na okoli pet milijard avstralskih dolarjev, se je že predtem lotil ekstravagantnega projekta gradnje replike Titanika. Titanik II bo zelo podoben izvirniku, vendar z nekaj pomembnimi prilagoditvami, kot sta na primer širši ladijski trup in debelejši krov. Ladja velikanka Titanik II bo imela 840 sob, dolga bo 270 metrov, visoka 53 metrov, tehtala pa bo okoli 40.000 ton.

Za omenjena projekta se je milijarder odločil, ker želi zapraviti denar, preden umre.