Elvisi ponovno na odru. Foto: Reuters
Elvisi ponovno na odru. Foto: Reuters

Potem ko je bil zadnji dve leti zaradi pandemije covida-19 odpovedan, letos pa so ga zaradi tega z januarja, ko se je sicer Elvis Presley dejansko rodil, prestavili na april, se je Elvis Festival končno vrnil v mesto Parkes.

Poskrbljeno je za najmanjše detajle. Foto: Reuters
Poskrbljeno je za najmanjše detajle. Foto: Reuters
Tudi plesa ni manjkalo. Foto: Reuters
Tudi plesa ni manjkalo. Foto: Reuters

Tako je avstralsko mestece 357 kilometrov zahodno od Sydneyja spet preplavilo na tisoče oponašalcev kralja rokenrola, ki so se tja pripeljali tudi z vlakom Elvis Express. Posnemovalcem Elvisa niso manjkali niti sloviti zalizci, na veselje tamkajšnjih oboževalcev preminulega glasbenika, ki so jih toplo sprejeli in se z njimi tudi želeli fotografirati, pa so seveda zapeli in pomigali z boki.

Največji dogodek v tem mestu, ki se sicer odvija že skoraj 30 let, privabi okoli 25.000 ljudi z vsega sveta. Predvsem lastniki različnih storitev so veseli, da so se turisti vrnili. "Festivala nismo pogrešali samo zaradi posla. Pogrešali smo ljudi, zabavo in glasbo," je dejala ena izmed domačink Kristy Berry.

Prireditev ima posebno mesto tudi v srcu oponašalcev, saj naj bi bili le v tem mestu vsi prebivalci navdušeni nad Elvisom. "Ko zapoješ pesem ter se pristen oboževalec Elvisa na to res odzove in v tem uživa – to je nagrada," je priznal eden izmed umetnikov Kingsley Rock.