Dogodek ob odprtju v klasičnem dubajskem slogu. Foto: Reuters
Dogodek ob odprtju v klasičnem dubajskem slogu. Foto: Reuters

Ljubitelji sedme umetnosti si bodo filme letos ogledali kar na prostem, iz udobja lastnega avtomobila. Še ta teden bodo za vse obiskovalce odprli vrata kina drive-in, ki je nastal na strehi enega največjih svetovnih trgovskih središč. Sprejme lahko 75 avtomobilov, za vstopnico, ki zajema ceno parkirnega mesta, pokovke, prigrizkov in pijače za dve osebi, pa je treba odšteti 50 dolarjev (nekaj manj kot 50 evrov).

Platno se razprostira pod vznožjem pokritega smučišča. Foto: Reuters
Platno se razprostira pod vznožjem pokritega smučišča. Foto: Reuters

Organizatorji so že poskrbeli za odprtje, ki je potekalo v klasičnem dubajskem slogu – z luksuznimi avtomobili. Povabili so člane avtomobilskega kluba Porsche, ki so si iz udobja svojih luksuznih jeklenih konjičkov ogledali akcijski film. "Dober razlog, da v času koronavirusa zapustim stanovanje," je dejal Patrick, eden izmed članov kluba. "V udobju svojega avtomobila vam ni treba skrbeti, da bi žvečili preglasno," je še dodal.

Organizatorji udeležence spodbujajo k upoštevanju pravil. V avtomobilu sta lahko največ dve osebi, ki morata nositi ustrezno zaščitno opremo. Vrata imajo obiskovalci sicer lahko odprta, temperature se lahko v Dubaju namreč dvignejo tudi do 40 stopinj Celzija, vendar pod nobenim pogojem ne smejo zapustiti vozila. "Ohranjamo primerno razdaljo, tako da je po mojem mnenju to briljantna ideja," je voznik Porscheja Xavier Libbrecht povedal na uvodni prireditvi.