Športni navdušenci so navajeni, da so rezultate prireditev do zdaj poleg mačk in psov napovedovale tudi živali, kot so žirafe, medvedi, hobotnice, sloni in kamele. Celo surikate so lani uspešno napovedale tri zaporedne zmage Anglije na svetovnem prvenstvu.

Športne napovedi po novem niso omejene samo na ta bitja. Napovedovalci izidov na bližajočem se evropskem prvenstvu v nogometu so tudi mikroorganizmi, natančneje bakterija E. coli. Mikrobiologu Markusu Egertu je namreč uspelo vzgojiti manjše število klic v petrijevki, ki spominja na nogometno igrišče.

Zastavi ekip, ki tekmujeta, sta na nasprotnih koncih posode. Klice se oblikujejo v kolonije in se porazdelijo v kazenskem prostoru vsake ekipe. Več kolonij zraste v kazenskem prostoru ekipe, več golov naj bi dosegla nasprotnica, poroča USA Today.

V primeru z videoposnetka je bakterija za zmago na uvodni tekmi med Škotsko in Nemčijo izbrala slednjo (več kolonij je na škotski strani). Nemčija naj bi bila na stavnicah za osvojitev prvenstva na tretjem mestu, takoj za Anglijo in Francijo.