Gostija na Bavarskem. Foto: Twitter/FC Ingolstadt
Gostija na Bavarskem. Foto: Twitter/FC Ingolstadt

Pa čeprav gre zgolj za to, da koga pogostijo z značilnimi bavarskimi belimi klobasami in pivom. Na tak način so se oddolžili lokalnim tekmecem iz Ingolstadta, ki so jim posredno pomagali do vrha.

Zadeva ima korenine v decembrskem prevzemu vodstva na lestvici. Bayern je namreč letos presenetljivo močnega novinca iz Leipziga na prvem mestu bundeslige prehitel tudi ob pomoči Ingolstadta, ki je 10. decembra premagal vzhodnonemško ekipo z 1:0.

Za Leipzig je bil to šele prvi poraz v sezoni, drugega mu je deset dni pozneje v neposrednem obračunu zadal Bayern. Po polovici prvenstva oziroma 17 odigranih krogih Bayern in Leipzig na prvem in drugem mestu ločijo tri točke.

Direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge je takrat obljubil, da bo članom Ingolstadta kot posebno darilo za zmago nad tekmeci za vrh lestvice - Ingolstadt je sicer daleč od vrha in se bori za obstanek - namenil tradicionalno bavarsko malico, bele klobase in pšenično pivo.

Obljubo je veliki klub izpolnil ta teden, ko so predstavniki Bayerna na čelu z Rummeniggejem s klobasami, prestami in münchenskim pivom prišli v Ingolstadt in pogostili vodstvo kluba in igralce.