Benetke se spoprijemajo z ogromnim navalom turistov. Foto: Reuters
Benetke se spoprijemajo z ogromnim navalom turistov. Foto: Reuters

Občinska uprava Benetk je sporočila, da se bodo tisti, ki bodo v njihovem mestu urinirali na prostem, z mostov skakali v vodo ali si na tleh privoščili piknik, morali od mesta za vedno posloviti, saj jim v prihodnje ne bodo več dovolili vstopa. Ob tem povzemajo ukrepe, ki so doslej v Italiji veljali za huligane, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Z ukrepom bi med drugim radi preprečili, da bi turisti s prehranjevanjem na mostovih ali stopnicah cerkva onesnaževali to močno oblegano mesto na vodi.

Poleg tega se bodo morali gostinski lokali zavezati k čiščenju ostankov hrane, prtičkov, pločevink in cigaretnih ogorkov po beneških ulicah, med 19. in 8. uro pa bo veljala prepoved uživanja alkohola zunaj lokalov. Hkrati bodo prepovedali vsa slavja, ki bodo motila javnost, kot primer tega pa navajajo fantovščine in dekliščine.

Akcija se v mestu začne že s soboto, 14. julija. Na Trgu sv. Marka bodo prisotni pomočniki, ki bodo o tem obveščali turiste in hkrati skrbeli za korektno vedenje in čistočo.