Magistrski študij o skupini The Beatles se bo začel septembra, zanj bo treba odšteti okoli 3.500 funtov oziroma okoli 3.900 evrov, trajal bo eno leto. Foto: EPA
Magistrski študij o skupini The Beatles se bo začel septembra, zanj bo treba odšteti okoli 3.500 funtov oziroma okoli 3.900 evrov, trajal bo eno leto. Foto: EPA
V Liverpoolu si lahko ogledate tudi muzej, ki je posvečen slavni četverici. Foto: EPA

Univerza v Liverpoolu bo odslej ponudila tudi poseben program, v katerem bodo diplomanti lahko nadgradili svoje znanje in bodo magistrirali iz znanja o priljubljeni skupini. Študijski program se bo imenoval The Beatles, Popular Music and Society, študentom pa bo dal priložnost, da skozi skupino The Beatles analizirajo družbo, modo, zgodovino mesta Liverpool in glasbo tistega časa.

"Danes je napisanih že več kot 8.000 knjig o Beatlih, a še nikoli ni bilo narejene nekakšne akademske študije," je odločitev za program pojasnil Mike Brocken, ki bo vodil ta projekt. "Prav gotovo je to prvi magistrski študij na temo Beatlov v Veliki Britaniji in verjetno tudi na svetu," je pojasnil Brocken. "Po štiridesetih letih je zdaj pravi čas za študij o Beatlih, Liverpool pa pravi kraj zanj," je dodal.

Najbolj navdušeni so Američani in Angleži
Od študentov pričakujejo, da se bodo skozi predavanja in razprave podrobno seznanili s pesmimi skupine, z njihovo potjo do slave in kulturnim učinkom, ki ga je imela njihova glasba na takratno družbo. Magistrski študij, ki bo trajal eno leto, se bo začel septembra, zanj pa bo treba odšteti okoli 3.900 evrov.

"Pričakujemo, da bo program izjemno priljubljen pri študentih, veliko zanimanja smo opazili ne le med Angleži, ampak tudi pri prebivalcih drugih držav, največ iz Amerike."