Najpogumnejši so ob spustu dvignili roke v zrak. Foto: www.anorak.co.uk
Najpogumnejši so ob spustu dvignili roke v zrak. Foto: www.anorak.co.uk

V zabaviščnem parku Adventure Island v britanski pokrajini Essex so postavili nov Guinnessov rekord, saj sta se na golo vožnjo z zelenim vlakcem, imenovanim Green Scream (Zeleni krik) podala natančno 102 človeka. Da je lahko prepeljal vse "nagce", željne adrenalina, se je moral Zeleni krik na pot podati kar trikrat.

"Šala" z dobrim namenom
Zabavna dogodivščina pa je imela tudi dobrodelni ton, saj jim je s to potezo uspelo zbrati več kot 22.000 funtov, ki jih bodo namenili obnovi oddelka za zdravljenje raka na dojki v bližnji bolnišnici.

"Prostovoljci iz vse države so prišli k nam in nam povedali nekaj res ganljiivih zgodb o tem, kako je ta bolezen spremenila njihova življenja. Zdaj so se hoteli le zabavati in hkrati narediti dobro delo," je za BBC dejal predstavnik organizatorja Philip Miller.

Številni v razigrani množici so bili precej živčni, ko je nastopil trenutek, ko so morali sleči svoja oblačila, a kaj kmalu se je množica razigrano povzpela na vlakec.

Prejšnji rekord v tej kategoriji so prav tako imeli Britanci. Leta 2004 se je v Staffordshiru z golimi zadnjicami na vlakec usedlo 32 pogumnežev, ki so na takšen, zagotovo poseben način, proslavili 50. obletnico Guinnessove knjige rekordov.