Na božični večer si bo dve minuti za božične zvončke vzelo več sto tisoč ljudi. Foto: BoBo
Na božični večer si bo dve minuti za božične zvončke vzelo več sto tisoč ljudi. Foto: BoBo

Akciji se bo zdaj na božični večer pridružilo več sto tisoč ljudi, ki bodo ob ohranjanju primerne razdalje sodelovali s svojimi sokrajani in dve minuti v prazničnem ritmu zvonili na božične zvončke. Glavni namen akcije je preprečevanje osamljenosti, ki je med letošnjimi prazniki zaradi pandemije covida-19 še bolj problematična.

Kot poroča BBC, sta se akciji pridružila tudi britanski premier Boris Johnson in njegova zaročenka Carrie Symonds, ki sta že napovedala, da bosta na božični večer ob 18. uri po britanskem času tudi sama poprijela za praznične zvončke.

Na dogodek, ki so ga objavili na Facebooku, se je odzvalo že skoraj pol milijona ljudi, z akcijo pa želijo ozaveščati tudi o tem, naj ljudje dvignejo telefon in pokličejo tiste bližnje, ki morda trpijo za osamljenostjo.

Beggs-Reidova bi se za promocijo božične kampanje v ponedeljek morala srečati tudi z Johnsonom, a je bil sestanek zaradi zaostritve britanskih ukrepov odpovedan.

"Za nekatere to ne bo spremenilo ničesar, za druge pa bodo takšni prazniki resnično težki," je pojasnila pobudnica kampanje. "To bo naš trenutek sreče, covid-19 nam tega ne more vzeti. Letos je božično vzdušje še kako potrebno in lahko poskrbimo, da se vsaj tisti dve minuti nihče ne počuti osamljeno."