Ekipa mornarjev in pripadnikov kraljeve mornarice z ledolomilca britanske kraljeve mornarice HMS Protector je premaknila več ton snega in izvedla začasna popravila.

Mornariški častnik z oskrbovalne ladje HMS Protector je povedal, da je bil šokiran zaradi obilne snežne odeje, še poroča DPA.

Velika Britanija ima poštni urad v zalivu Port Lockroy na otoku Goudier ob obali Antarktike, ki je priljubljen cilj turistov, ki od tam vsako leto pošljejo približno 80.000 razglednic. Na voljo sta tudi trgovina s spominki in manjši muzej.

Poštna baza je bila zaradi pandemije covida-19 med letoma 2020 in 2022 brez osebja, čeprav je muzejska hiša ostala odprta za individualne obiske. Oktobra je bilo objavljeno, da je bila izbrana štiričlanska ekipa, ki se je vrnila in odprla bazo za to poletno sezono na južni polobli.

Od oktobra so tako za upravljanje kraja zadolžene štiri ženske – Clare Ballantyne, Mairi Hilton, Natalie Corbett in Lucy Bruzzone. Ekipa, ki si otok deli s kolonijo oslovskih pingvinov, je pred poletjem vzpostavljala bazo, pri čemer so jim pomagali še trije zaposleni.

Toda že na začetku bivanja so morali poklicati na pomoč, ko je streho stavbe, v kateri so pošta, trgovina s spominki in muzej, zasula od tri do štiri metre visoka snežna odeja.

Nekatere stavbe je popolnoma prekril sneg, streha koče, v kateri so muzej, trgovina s spominki in pošta, pa je bila zaradi snega poškodovana.