O tistih, ki med prhanjem pojejo, Chavez nima najboljšega mnenja. Foto: EPA
O tistih, ki med prhanjem pojejo, Chavez nima najboljšega mnenja. Foto: EPA

Ker se je država znašla v pomanjkanju vode, pesti pa jo tudi kriza v energetiki, je Chavez pozval svoje podanike, da naj v kopalnici preživijo manj časa kot sicer.

"Nekateri ljudje pojejo pod prho in tam ostanejo tudi po pol ure," je dejal na srečanju svojega kabineta, ki ga je predvajala tudi državna televizija. Kot je dejal sam, bi bil rad na čelu boja proti čezmerni porabi energije: "Brez šale - tri minute je več kot dovolj. Štel sem, tri minute in ne smrdim več." Ob tem se je seveda naslonil tudi na svoje videnje družbenega reda: "Če se uležete v banjo, polno mila, in vklopite masažne šobe ... Predstavljajte si - le kakšen komunizem je to?"

Hidroelektrarne imajo pomanjkanje vode
Venezuelo, ki je zaradi trenutne gospodarske krize, ki je odpravila tuje naložbe, že tako v težavah, je prizadelo še pomanjkanje padavin. Večino energije namreč ustvarijo s hidroelektrarnami, ki zaradi pomanjkanja vode ne morejo delati s polno paro. Chavez je zato že oznanil, da namerava predlagati ukrepe, ki bi v vseh državnih podjetjih zmanjšali porabo energije za 20 odstotkov.