Matt LeBlanc bo spet za krmilom Top Geara, kmalu pa ga bomo videli tudi v novi CBS-jevi seriji Man With a Plan. Foto: Reuters
Matt LeBlanc bo spet za krmilom Top Geara, kmalu pa ga bomo videli tudi v novi CBS-jevi seriji Man With a Plan. Foto: Reuters

BBC, kjer predvaja oddajo, je v ponedeljek potrdil, da se Matt LeBlanc vrača v vlogi gostitelja oddaje tudi v 24. in 25. sezoni. Podpisali so novo pogodbo, s katero se je bančni račun nekdanjega zvezdnika serije Prijatelji povečal za 1,5 milijona britanskih funtov, piše britanski Telegraph.

"Navdušen sem, ker se Matt LeBlanc vrača v Top Gear. Je neverjeten talent, čigar ljubezen do avtomobilov je nalezljiva. Komaj čakam na nove dele," je povedal televizijski urednik Patrick Holland. Režiser oddaje Mark Linsey pa je povedal: "Matt je bil izjemno priljubljen med gledalci Top Geara, ki jih je osvojil s humorjem, toplino in seveda strastjo do avtomobilov in oddaje, tako da ne bi mogel biti bolj vesel, ker bo še naprej del naše ekipe."

Poleg 49-letnega LeBlanca bosta del voditeljske ekipe še Chris Harris in Rory Reid, občasno pa se bodo pojavljali še Eddie Jordan, Sabine Schmitz in Stig.

Producenti upajo, da bo igralec oddajo peljal v mirnejše, a še vedno razburljive vode, saj želijo za seboj pustiti burno obdobje. Potem ko je Jeremy Clarkson zaradi nevšečnosti s producentom Oisinom Tymonom ostal brez pogodbe - Jeremy je Tymona fizično in verbalno napadel - tudi lanska sezona ni bila mirna. Zaznamovala so jo nesoglasja med Mattom LeBlancom in Chrisom Evansom, Matt je ustvarjalcem oddaje jasno dal vedeti, da ne namerava podaljšati pogodbe, če bo Evans še naprej del oddaje.

Evans je zaradi kričanja in negativnega odnosa pridobil veliko kritik, po koncu 23. sezone je sam odstopil s položaja voditelja Top Geara.