Psi iz zavetišča so dobili še eno priložnost. Foto: EPA
Psi iz zavetišča so dobili še eno priložnost. Foto: EPA

Dalmatinci so dobili novo priložnost. Živijo na ranču na Floridi, imajo najpomembnejše vloge v predstavi in občinstvo jih takoj vzljubi. Največja zvezda je štiri mesece star psiček z zlomljeno nogo. Trener Joel Slaven pravi, da se mali Rascal uči tako, da opazuje starejše pse in da mu nastopanje ni prevelik izziv. Glavni producent Lee Marshall pa je navdušen nad zadnjim delom predstave, ki se konča s triminutnim nastopom dalmatincev.

Po predstavi bodo dobili nov dom
Slaven je pse iskal v zavetiščih in preko različnih skupin, ki rešujejo zapuščene pse in skrbijo zanje. Na začetku niso bili navdušeni nad sodelovanjem, saj so se bali, da bi se lahko ponovila zgodba iz leta 1996, ko je na platna prišel Disneyjev film 101 dalmatinec. Po tem se je povečalo zanimanje za te črno-bele pikčaste pse. Lastniki pa se niso zavedali odgovornosti in veliko jih je pse zapustilo. Zavetišča so se po nekaj letih začela polniti z dalmatinci.

Trener Slaven je povedal, da se bo zadeve tokrat lotil drugače. Javnost bodo obveščali, da psov ne gre kupiti samo zato, ker so prisrčni, saj to niso živali, ki bi cele dneve preležale na kavču. Po predstavi bodo za dalmatince poiskali lastnike. Če kateri od psov ne bo našel novega doma, je Slaven obljubil, da ga bo vzel k sebi na ranč. Do takrat pa bodo na turneji živeli v avtobusu, ki ima posebej urejen pasji kotiček.