Da bi z večjo gotovostjo potrdili prisotnost Božičkovega DNK-ja, bi potrebovali več vzorcev drugih domnevnih srečanj z njim, so sporočili iz laboratorija. Foto: Reuters
Da bi z večjo gotovostjo potrdili prisotnost Božičkovega DNK-ja, bi potrebovali več vzorcev drugih domnevnih srečanj z njim, so sporočili iz laboratorija. Foto: Reuters

Kot smo že poročali, je pred dnevi na policijsko postajo v Cumberlandu (zvezna država Rhode Island) prispelo pismo nekega dekleta, ki je može v modrem prosilo, naj mu pomagajo ugotoviti, ali je na božično noč v hišo res prišel Božiček. Pismu je mlada Američanka (policisti niso razkrili njenega imena ali starosti) priložila v plastični vrečki skrbno shranjena napol pojeden piškot in obglodan korenček ter prosila, naj opravijo DNK-analizo, s katero bodo potrdili, da je v piškot res ugriznil Božiček, korenje pa obglodal eden izmed njegovih jelenov.

Sorodna novica Kako ugotoviti, ali Božiček res obstaja? Z DNK-analizo!

Policisti so sporočili, da bodo oba koščka hrane poslali v nadaljnjo analizo. Po slabem tednu so že dobili rezultate, ki pa niso pokazali jasnega odgovora. Laboratorij za zdravje namreč ni mogel "dokončno potrditi ali ovreči prisotnosti Božička" na kraju dogodka. Kot so na zdravstvenem ministrstvu zapisali na družbenih omrežjih, "se vsi strinjamo, da je v ozadju najverjetneje čarovnija".

Ob tem so dodali, da DNK-analiza ni pokazala popolnega ujemanja s katerim koli znanim vzorcem DNK-ja, so pa odkrili "delno ujemanje s primerom iz leta 1947, ki se je zgodil v bližini 34. ulice v mestu New York", s čimer so namignili na znani božični film Čudež na 34. ulici.

Da bi z večjo gotovostjo potrdili prisotnost Božičkovega DNK-ja, bi potrebovali več vzorcev drugih domnevnih srečanj z njim, so po poročanju AP-ja še dodali v državnem laboratoriju za zdravje in forenzično analizo.

Dekletu pa so sporočili tudi dobro novico – z veliko gotovostjo so namreč lahko potrdili, da so na korenju sledi DNK-ja živalske vrste Rangifer tarandus oz. severnega jelena.