Hiše se nova gospodarica ne boji. Foto: AP
Hiše se nova gospodarica ne boji. Foto: AP

Kmetija, ki je bila vir navdiha za grozljivko Priklicano zlo (The Conjuring), je našla novo lastnico. Jacqueline Nuñez, ki sicer dela za gradbeno podjetje Wonder Group, je za domovanje v Rhode Islandu odštela kar 1,5 milijona ameriških dolarjev (okoli 1,4 milijona evrov). "Ta nakup je zame oseben," je dejala bostonska gradbena investitorka in pojasnila, da v tem primeru ne gre za razvoj nepremičnine, ampak za njena prepričanja.

Čeprav film iz leta 2013 sicer ni bil posnet v tej hiši, je nastal na podlagi izkušenj družine, ki je v njej živela v 70. letih prejšnjega stoletja. Nuñez sicer pravi, da se doma, ki se nahaja v mestu Burrillville, ne boji. "Ne verjamem, da je tukaj energija zlonamerna. Tu se bodo zgodile stvari, ki me bodo prestrašile, ampak mi ne bodo škodovale," je dejala in še pristavila, da se že veseli izkušanja raznolikih stvari, poroča AP.

Navdušenci nad paranormalnim bodo tam še vedno lahko imeli dogodivščine

Hišo iz 18. stoletja, za katero so prvotno pričakovali "le" 1,2 milijona ameriških dolarjev (okoli 1,1 milijona evrov), še vedno namerava pustiti odprto za javnost. Tako bo nadaljevala paranormalni posel, s katerim sta začela nekdanja lastnika, ki pa sta določila, da nova gospodarica zaradi varnosti ne sme živeti v nepremičnini celo leto, saj v njej vlada "zelo močna energija".

Cory in Jennifer Heinzen, raziskovalca paranormalnega, ki sta domovanje kupila leta 2019, bosta tako še naprej vključena v različne dejavnosti. Gosti se bodo tako lahko še naprej odpravili na nočne paranormalne dogodivščine, čez dan bodo organizirani vodeni ogledi, nekatere dogodke bo mogoče spremljati tudi v spletnem prenosu v živo.