Iz Vietnama prihaja pozitivna novica: neki dostavljavec je v nedeljo popoldne čakal na dostavo v svojem vozilu, ko je v stanovanju nad ulico zaslišal otroško kričanje. Najprej je mislil, da gre za izbruh trme, a je, ko je pomolil glavo skozi okno vozila, uvidel, da je zadeva precej resnejša. Otrok, dveletna deklica, je splezala na zunanjo stran balkona v 12. nadstropju, sosedje in mimoidoči pa so jo kriče skušali prepričati, naj se obrne nazaj, ali pa vsaj priklicati njene starše.

31-letni Nguyen Ngoc Manh ni okleval. Skočil je iz vozila in preplezal približno dva metra visok zid, ki je ločil cesto in stanovanjsko stavbo. Na hitro je pogledal, kam bi dekletce lahko padlo in videl, da visi ravno nad nižjo stavbo, ki je bila nekoč namenjena skladiščenju generatorjev. Splezal je na pločevinasto streho stavbe, a ni mogel stabilno stati, saj streha ni bila ravna.

Jasno mu je bilo, da se deklica ne bo mogla dolgo držati, zato je iztegnil roko, kolikor daleč jo je lahko, da bi jo ujel, ko bo padla. "Upal sem, da jo bom lahko ujel ali pa vsaj prestregel toliko, da ne bi padla naravnost na tla," je pozneje ‒ še vidno pretresen zaradi dogodka ‒ razlagal časniku Vietnam Times.

"Na srečo je otrok padel naravnost v moje naročje," je dogodek skromno opisal 31-letnik, ki je pri tem izgubil ravnotežje in skupaj z otrokom padel na streho, in dodal, da je bil kljub vsemu prepričan, da je bil dogodek za dvoletnico usoden, saj je, ko jo je stisnil k sebi, videl kri na njenih ustnicah, otrok pa je le nemo strmel vanj.

A kot so pozneje ugotovili zdravstveni delavci, si je malčica zgolj izpahnila kolk, sicer pa je dogodek preživela brez hujših posledic. "Videti je bila tako podobna mojemu otroku doma, da sem lahko le molil: prosim, prosim, naj bo vse v redu," je Nguyen Ngoc Manh, sicer oče dveh otrok, povedal za VN Express.

Dogodek je posnela neka ženska in pretresljiv posnetek padca nato objavila na TikToku.