Ko v napačnem trenutku zazvoni telefon ... Kaj storite vi? Foto: Thinkstock
Ko v napačnem trenutku zazvoni telefon ... Kaj storite vi? Foto: Thinkstock
Poljub
Še pred začetkom zveze, jih veliko svojo simpatijo najprej spletno "preveri". Foto: BoBo

Od 1.200 moških in žensk, ki so sodelovali v vsakoletni raziskavi o spolnem življenju revij Shape in Men's Fitness, je namreč 80 odstotkov žensk in 58 odstotkov moških prepričanih, da moderne "igračke", kot so pametni telefoni in prenosniki, pospešijo proces dvorjenja. A le 38 odstotkov vprašanih žensk je priznalo, da je bilo elektronsko komuniciranje vzrok za to, da so z moškim v posteljo skočile prej.

Da je splet resnično vpet v naša življenja, kaže tudi podatek, da pet odstotkov vprašanih, ki jim med seksom zazvoni telefon, pogleda, kdo kliče, en odstotek pa celo prekine svojo "dejavnost" in se oglasi.

Raje tipkajo, kot pa kličejo
Najbolj priljubljen način, kako biti s svojim dragim/drago (ves čas) v stiku, je še vedno pošiljanje kratkih sporočil, še kaže raziskava. Pri moških je 39 odstotkov verjetneje, da bodo za izlivanje svojih čustev uporabili SMS, kot pa poklicali, pri ženskah pa je ta verjetnost še nekajkrat višja - 150-odstotna.

65 odstotkov anketiranih je na vprašanje, ali ste že bili povabljeni na zmenek prek SMS-sporočila, odgovorilo pritrdilno, 49 odstotkov pa jih je povedalo tudi, da so vabilo na zmenek dobili tudi prek Facebooka.

Najprej ga/jo pogooglam
Zanimivo je tudi, da večina vprašanih (70 odstotkov žensk in 63 odstotkov moških) svojo novo ljubezen najprej temeljito preveri prek Googla in drugih spletnih iskalnikov, šele potem se spusti v razmerje. Če oziroma ko se razmerje začne razvijati, so splet oz. družabna omrežja tudi dober način, kako "nadzorovati" svojega partnerja oz. partnerico - kar 72 odstotkov vprašanih žensk namreč najmanj enkrat mesečno na Facebooku preveri, kaj počne partnerjeva nekdanja.

Tudi konec kar prek sporočila
Prav tako ni danes nič nenavadnega, če za to, da vas partner/-ica noče več, izveste iz kratkega sporočila - 43 odstotkov vprašanih žensk in 27 odstotkov moških je namreč že dobilo nogo na ta način.

A kljub razpadu zveze (in ne glede na to, kako boleča je bila ločitev), jih 81 odstotkov vprašanih zagotavlja, da nekdanjega/nekdanje niso in ne bodo odstranili s seznama prijateljev na Facebooku. Še več - tri četrtine vprašanih jih celo priznava, da redno spremljajo profil nekdanje ljubezni in tako ostajajo "v stiku".