LeBron James Foto: Reuters
LeBron James Foto: Reuters

Zanimanje za prodajo oblačil 38-letne ikone ekip Cleveland Cavaliers, Miami Heat in Los Angeles Lakers je bilo še večje kot običajno, saj se James približuje strelskemu rekordu vseh časov v Ligi NBA. "Kralj" potrebuje le še 178 točk, da preseže izkupiček legende losangeleške franšize Kareema Abdul-Jabbarja z 38.387 točkami, kar je bil še pred leti eden najbolj nedosegljivih rekordov v severnoameriški košarki.

Dražbena hiša Sotheby's v New Yorku je prodala dres, ki ga je James nosil med igranjem za Miami Heat na njihovi sedmi finalni tekmi leta 2013 proti moštvu San Antonio Spurs.

Najdražji ostaja Jordanov

S prodajo so podrli prejšnji rekord, ob katerem so Jamesov dres s tekme zvezd, ki ga je nosil leta 2020, prodali za 580.000 evrov. Športni spominki so velik posel, dres Michaela Jordana iz finala Lige NBA iz leta 1998 so namreč septembra 2022 prodali za 9,3 milijona evrov. Ta kos športnega oblačila je trenutno najdragocenejši tovrstni predmet, ki so ga prodali na dražbi. Sotheby's je v petek za 560.000 evrov prodal tudi obleko, ki jo je nosila pokojna princesa Diana, lani pa so na dražbi te dražbene hiše v Londonu za 8,7 milijona evrov prodali dres, ki ga je nosil sloviti Diego Maradona, ko je na svetovnem prvenstvu leta 1986 dosegel gol s pomočjo "božje roke" proti Angliji, poroča STA.