Elvis vabi v Ljubljano. Foto: Organizator
Elvis vabi v Ljubljano. Foto: Organizator

Tokrat lahko v Sloveniji prvič doživimo delček največje svetovne glasbene legende. Razstava bo odprta do 13. junija med 10.00 in 19.00.

Razstava ponuja vpogled v Elvisovo zgodovino, njegovo življenje, znamenito posest Graceland v Memphisu in ves blišč, ki ga je "kralj" tako rad užival - od prestižnih avtomobilov, kitar, pohištva in oblek do vinilnih plošč, nakita, lastnoročno napisanih pisem, vstopnic, plakatov, fotografij in filmov.
Milijonska zbirka
Zbirka je vredna več milijonov dolarjev in je edina tovrstna razstava na svetu, ki potuje naokoli. Med kultnimi predmeti, ki so postavljeni na ogled, so tudi legendarni prestižni kadilak iz leta 1974 s 14-karatnim zlatim ključem (za poziranje ob njem je na razstavi največ zanimanja), slovita kitara iz povratne turneje Comeback Tour '68, kitara Fender Stratocaster iz filma Viva Las Vegas, slavna Elvisova vojaška uniforma in uniforma za karate, mikrofon iz studia Sun Records iz leta 1954, kjer je bila posneta prva pesem, ekskluzivna fotorazstava in še in še.

Do zdaj je bila razstava na ogled v vseh večjih mestih evropskih držav, kjer je povzročila evforijo Elvisovih oboževalcev, ki so tudi po več ur čakali v vrsti za vstopnice.