Sedemletnega mešančka z bokserjem Van Gogha so rešitelji našli v odtoku, potem ko so ga tja zavrgli prireditelji pasjih borb. Našli so ga prestrašenega in izmučenega, zaradi poškodb pa je izgubil enega izmed uhljev. Za več kot 30-kilogramskega mešančka zavetišče Happily Furever After rescue center dolgo ni moglo najti posvojitelja, zato so se odločili za prav poseben način vzbujanja pozornosti.

Pred njega so postavili platno in Van Gogh je začel slikati svoja prva "umetniška dela." Na platno so stisnili barve in jih ovili v plastiko, štirinožec pa je z ovitega platna polizal arašidovo maslo. V zavetišču je bil nekaj mesecev in tam naslikal 30 umetnin. Deset najboljših so v zavetišču uvrstili v prvo pasjo galerijo in tako skušali zbrati dobrodelna sredstva za zavetišče in nov dom za kosmatinca.

Zaradi družabnih omrežij prodali vse slike na razstavi

Sprva ni kazalo na to, da bo ideja obrodila sadove, saj sta na odprtje galerije prišla le dva obiskovalca. Vse se je spremenilo, ko so v zavetišču o slabem obisku potožili na družabnem omrežju Facebook. Odziv je bil neverjeten, prodali so vse slike, prejeli pa so še veliko naročil vseh, ki so si zaželeli na steno obesiti lastno Van Goghovo umetnino. Po večmesečnem čakanju je pes umetnik končno našel novo družino, posvojila ga je namreč Jessica Starowitz, ki je že obljubila, da bo Van Goghu še naprej dovolila slikati. V zavetišču pa medtem že pripravljajo novo galerijo, s katero bodo skušali najti dom drugim rešenčkom.