Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vsak od udeležencev je preplaval 25-metrsko dolžino, zakoličeno v nekdanjem pristanišču podmornic, skupen plavalni čas pa je bil 4 ure in 50 minut.

Starost plavalcev, številni med njimi so bili opremljeni z domiselnimi prazničnimi pokrivali, je segala od devetletnega dečka do 83-letne ženske, med udeleženci pa je bila tudi ena nosečnica, ki se je pošalila, da bi moral njen dosežek šteti za dva.

"V bistvu je plavanje v ledeni vodi trenutno zelo pametno," je povedal Roy Vissers, eden od plavalcev, po svojem skoku v 4 stopinje Celzija hladno vodo.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vissers meni, da gre za dobro zaščito proti covidu-19: "Ko to počneš, tvoje telo proizvaja dodatne bele krvničke. Tako da če se okužiš, imaš več belih krvničk, ki virus napadejo in ga ubijejo."

Od pomladi se je število plavalcev potrojilo

Udeležence je vzdolž proge bodrilo več deset gledalcev, številni od njih kar v vročih kopelih in mobilnih savnah, postavljenih ob vodi.

Aivar Tugedam, navdušenec nad zimskim plavanjem, ki je prireditev organiziral, je povedal, da je tovrstno plavanje v Estoniji močno pridobilo priljubljenost že v prvem zaprtju države spomladi.

"Rekel bi, da se je od pomladi do danes število zimskih plavalcev v Estoniji potrojilo. Ljudje so povsem ponoreli," je dejal.