V filmu zaljubljenca igrata tudi Cameron Diaz in Jude Law. Foto: EPA
V filmu zaljubljenca igrata tudi Cameron Diaz in Jude Law. Foto: EPA

Ameriška vplivnica je na zahvalni dan z materjo gledala film Počitnice (The Holiday), kjer je vlogo ameriške filmske producentke Amande prevzela Cameron Diaz, Kate Winslet pa je utelesila britansko novinarko Iris. Ker sta bili obe razočarani v ljubezni in sta si zaželeli spremembe, sta se dogovorili, da bosta za božične in novoletne praznike zamenjali bivališči. Obe na koncu seveda spoznata moškega svojih sanj, ki ju igrata Jack Blak in Jude Law.

Zgodba božične filmske uspešnice iz leta 2006 je Grace Gagnon navdihnila, da je na TikToku objavila video, v katerem je povprašala, ali je kdo v Angliji z njo za praznike pripravljen zamenjati hiši. K temu je 25-letnica šaljivo dodala, da dodatne točke dobi tisti, ki ima vročega samskega brata – Jude Law v filmu namreč igra Irisinega brata, v katerega se Amanda zaljubi.

Video si je v nekaj dneh ogledalo več kot tri milijone uporabnikov, tako pa se je vsul plaz odgovorov, med drugim so jo povabili tudi v London in Glasgow. Za "kandidate" je ustvarila vprašalnik in se dogovorila tudi za videoklice. Na koncu se je odločila, da bo podvig izpeljala z 22-letno Florence Patterson iz Batha, poroča Daily Mail.

Ljubezen sicer ni v središču dogodivščine

"Prvih nekaj dni se nisem mogla prenehati tresti od navdušenja – to je najbolj izjemna stvar, ki se mi je kadar koli zgodila," je dejala Grace, ki ni pričakovala tako množičnega odziva. Sama sicer rada živi po navdihu, a se ji je zadnje čase zdelo, da je njeno življenje obtičalo v rutini.

"Spontana nisem bila že, odkar se je začela pandemija covida-19. Ta izkušnja je točno to, po čemer sem hrepenela," je še priznala in dodala, da v središču njenega popotovanja, ki ga sponzorira tudi spletna stran HomeExchange.com, ne bo iskanje ljubezenskega razmerja, a se tega ne bo branila. "Če na tej poti slučajno nekoga spoznam, bo vse še bolj razburljivo," je še dejala Američanka, ki še vedno išče svoj pravljični konec, na dvotedensko pot pa se je odpravila danes, 29. decembra.

Podobno razmišlja tudi Florence, ki bo v Boston poletela 2. januarja. Sama se namerava osredotočiti na raziskovanje novega mesta, ljubezni pa ne izključuje. "Nikoli ne veš, kaj prinese prihodnost," je zatrdila Britanka, ki je še poudarila, da se z Grace izjemno dobro razumeta. "Želela sem ji pomagati. Če bi se to dejansko izpeljalo, nisem želela, da gre nekam, kjer ni lepo," je povedala Florence. Grace jo sicer želi predstaviti tudi svojim prijateljem, saj ne bi želela, da bi ves čas preživela popolnoma sama, napisala ji bo tudi seznam najljubših barov.