Lepša stran navijanja. Foto: Reuters
Lepša stran navijanja. Foto: Reuters
V žaru navijanja se pripeti tudi kaj takšnega.

Navijači z vseh koncev sveta so se na začetku februarja napotili v Soči, XXII. prizorišče zimskih olimpijskih iger. Po dobrih dveh tednih, ki sta minila bliskovito hitro, pa se zimska športna avantura izteka.

Iz dneva v dan se je v mesto ob "ruski rivieri" - Soči leži ob Črnem morju - stekalo več narodov, ki so v ZOI prišli le z enim namenom - spodbujati svoje olimpijce s srčnim navijanjem in jim tako pomagati do dobrih predstav. Navijači so si bolj ali manj potihoma želeli, da bi njihovi športniki in športnice posegli po medaljah, višek sreče pa so doživeli, ko je iz zvočnikov zadonela himna njihove domovine.

Navijači niso tekmovali le v številu medalj, pomerili so se tudi v čim izvirnejših navijaških opravah in čim glasnejšem navijanju, vsem pa je bilo skupno to, da se že od daleč vidi, za katero državo stiskajo pesti.

Med navijači je bilo največ Rusov, veliko je bilo tudi kanadskih, ameriških in japonskih navijačev, poleg "običajnih" državljanov pa so olimpijcem ob strani stali tudi svetovni voditelji - med njimi tudi slovenski predsednik Borut Pahor - in kronane glave z evropskih dvorov: nizozemski kraljevi par Viljem Aleksander in Maxima, monaški knežji par Albert in Charlene, švedski kraljevi par Carl Gustav XVI. in Silvia, norveški kronski princ Hakoon, britanska princesa Anne ...

S spodnjo obsežno fotogalerijo vam skušamo prenesti kanček navijaškega utripa iz Sočija.