Udeleženci so, pravijo organizatorji, v cilj pritekli v najmanj 50 blatnih odtenkih. Foto: Organizator
Udeleženci so, pravijo organizatorji, v cilj pritekli v najmanj 50 blatnih odtenkih. Foto: Organizator
Poleg vzdržljivosti so morali sodelujoči pokazati tudi nekaj poguma. Foto: Organizator

Nosili so vreče, preskakovali ogenj, plezali čez steno, se plazili po blatu pod električnim pastirjem, se vozili s samokolnicami, prevračali gume in skakali v vreči - skupno so morali premagati kar 20 ovir na krajši (devetkilometrski) trasi in še nekaj napornejših (prevračanje hlodov, prenašanje kamenja in drv, metanje sulic itd.) na pet kilometrov daljši progi.

A po pretečenih kilometrih se udeleženci še niso prebili čez vse - ob vrnitvi proti cilju so morali premagati še t. i. gladiatorsko areno, v kateri se je bilo treba preriniti mimo treh postavnih gladiatorjev, ki so skušali udeležence brez milosti zaustaviti med kupi sena.

Direktor prireditve Nino Cokan se je pohvalil, da je dogodek kljub dežju (ali pa prav zaradi njega) odlično uspel: "To je bilo res vrhunsko doživetje. Hvala vsem, ki so se udeležili našega blatnega spektakla kljub neugodnim vremenskim razmeram. Vsi, ki so se v tem dežju podali na traso, so dokaz, da se vse da, če se hoče, če imamo voljo in željo ter ob sebi dobro ekipo. Nič ni nemogoče in vsakemu izzivu smo lahko kos, če se tako odločimo. Udeleženci so nas navdušili s pozitivnimi vibracijami in neverjetno energijo. To je to, to je Urbani gladiator. Vedno je mogoče še kaj popraviti in potrudili se bomo po najboljših močeh, da bo vsak nadaljnji dogodek še boljši."