Del opazovalnega stolpa bodo preuredili v spalnico. Foto: Spletna stran Airbnb
Del opazovalnega stolpa bodo preuredili v spalnico. Foto: Spletna stran Airbnb

"Ponosni smo, da smo del tega projekta, ki ljudi združuje, namesto da jih deli," je povedal soustanovitelj in predsednik Airbnbja Kitajska, Nathan Blecharczyk. Preočitev na Kitajskem zidu je po pisanju portala Hypebeast del projekta, ki opozarja, da je med različnimi kulturami bolje graditi mostove, kot pa postavljati zidove.

Tekmovalci, ki bi se radi potegovali za prenočitev na Kitajskem zidu, morajo tako na spletni strani Airbnbja do 11. avgusta odgovoriti na vprašanje, "kako bi zgradili nove povezave med različnimi kulturami".

Tisti, ki bo s svojim odgovorom najbolj prepričal, bo prenočil v enem izmed opazovalnih stolpov, kjer mu bodo uredili spalnico. Zvečer mu bodo postregli z večerjo, ob sončnem vzhodu pa se bo udeležil pohoda. Da zmagovalcu med bivanjem ne bo preveč dolgčas, lahko s seboj pripelje še nekoga.

Kitajski zid sicer velja za največjo strukturo, ki jo je zgradil človek. Njegovi zametki segajo v prva stoletja pred našim štetjem, graditi pa so ga nehali ob propadu dinastije Ming v 17. stoletju. Veličastno obrambno strukturo je leta 1987 Unesco uvrstil na seznam spomenikov svetovne kulturne dediščine.