Za svoje naročnike vsako jutro na YouTubu objavi nov recept. Foto: AP
Za svoje naročnike vsako jutro na YouTubu objavi nov recept. Foto: AP

Na YouTubu in blogu je pod imenom Bakina kuhinja osvojila Srbijo, saj je skupno zbrala že več kot 50 milijonov ogledov, pohvali pa se lahko z več kot 150 tisoč naročniki na YouTubu, ki pri njej dnevno iščejo zanimive kuharske ideje.

Pri pripravi posnetkov ji pomaga mož Milan, ki skrbi za snemanje in nakupovanje živil. Babica je po poročanju Associated Pressa postala krajevna legenda, v letu 2018 je za svoje delo osvojila tudi nagrado.

"Vse, kar potrebuješ, je volja in želja po tem, da kaj ustvariš," je pojasnila v intervjuju. "Vse je mogoče narediti, če je tvoja želja dovolj velika."

Vse se je začelo pred približno desetletjem, ko je Petrovićeva odprla spletni forum, na katerem je delila svoje recepte za pripravo domačih jedi ‒ od juh do mesnih jedi, slaščic in domačega kruha.

Pripravlja jedi, kot bi jih njena mama in babica. Foto: AP
Pripravlja jedi, kot bi jih njena mama in babica. Foto: AP

Sprva je krog njenih sledilcev rasel počasi, potem pa je začela pisati blog in ustvarjati videoposnetke ‒ najprej zgolj s telefonom, zdaj pa uporablja malenkost boljšo kamero.

Ni vedela, kaj je računalniška miška

Zaradi tovrstnega ustvarjanja je dobila tudi priložnost, da se nauči uporabe računalnikov in spleta. "Sprva sploh nisem vedela, kako uporabljati računalniško miško. A potem sem ogromno prebrala in si ogledala več sto videoposnetkov z najrazličnejšimi navodili."

Zdaj ji kanal na YouTubu predstavlja glavno zaposlitev dneva ‒ par se dela loti po zajtrku, ko nakupita vsa potrebna živila, nato pa posnameta, uredita in objavita video. "Naporno je, saj delava od jutra do večera," je razložila babica in dodala, da so napake mogoče, tako kot v vsakem filmu, a da njeni naročniki vsako jutro čakajo na nov recept. "Če zamujam, me vprašajo, ali je z mano vse v redu in kaj se dogaja."

Jedi pripravlja v domači kuhinji, uporablja pa sestavine iz okolice, ki jo najde v trgovinah. "Moji recepti so lokalni in tradicionalni. Pripravljam jedi, ki sta jih pripravljali moja mama in babica."
Na vprašanje, kako jima uspe vse pojesti, pa z nasmehom na obrazu odgovarja, da del podari sosedom in prijateljem, slaščice pa zavije za vnuke.